Zelfredzaamheidskoffer

Hulpmiddelen voor zelfredzaamheid thuis

De Zelfredzaamheidskoffer

De Zelfredzaamheidskoffer biedt hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen van cliënten uit de thuiszorg. Vanaf december 2020 worden de thuiszorgteams van Zuidzorg, Archipel Thuis, Sint Annaklooster en Oktober, alsmede verwijzers uit de regionale ziekenhuizen voorzien van een zelfredzaamheidskoffer. De wijkteams, geriaters en ergotherapeuten beschikken daarmee over 1 koffer waar allerlei handige hulpmiddelen in zitten om de zelfredzaamheid van onze cliënten te bevorderen.

In 2019 was de Zelfredzaamheidkoffer van Vivent al genomineerd voor een Zinnige Zorg Award. Na de succesvolle pilot is de Zelfredzaamheidskoffer met een aantal doorgevoerde aanpassingen in gebruik genomen. Nu gaan we dit goede en bewezen initiatief ook in onze regio inzetten en zelfs uitbreiden met een aantal innovatieve diensten.

Zelfredzaamheidskoffer Vivent

Zelfredzaamheid hulpmiddelen

Handylegs

Uw wijkverpleegkundige of ergotherapeut kan adviseren welke producten kunnen helpen bij zelfredzaamheid en ook op weg helpen met gebruik. Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals:

  • Handyleg
  • Washulp voor rug en tenen
  • Elastische veters
  • Oogdruppelbril
  • Aankleedstok

Meer informatie over deze hulpmiddelen

Naast de veelgebruikte hulpmiddelen uit de thuiszorgwinkels zijn er steeds meer slimme digitale oplossingen en diensten voor zelfredzaamheid of mantelzorgondersteuning zoals:

  • Mobiele alarmering met GPS en veilige zones.
  • Slim digitaal slot om eenvoudig hulpverleners binnen te laten.
  • Sensara Leefstijlmonitoring om te weten wat er speelt.
  • Spiqle Digitale Agenda voor mensen met geheugenproblemen.
  • Medicatiedispenser voor hulp bij medicatiemomenten.

Meer informatie over deze diensten.

Waar kan ik deze handige hulpmiddelen krijgen?

We vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt en dat u op eenvoudige wijze kunt bestellen en de beste service ontvangt. En als er iets niet goed is, dat u zo snel mogelijk en op correcte wijze geholpen wordt. Daarom werken we samen met gespecialiseerde organisaties die u het beste kunnen helpen.

De hulpmiddelen zijn verkrijgbaar via het Langer Thuis Kompas en via de Thuisleefgids. Voor de slimme digitale hulpmiddelen kunt u voor meer informatie en advies terecht bij Jinca. Zie ook deze handige overzichtspagina met slimme hulpmiddelen.

Hulpmiddelen

Wilt u weten welke hulpmiddelen het beste bij u passen? Bekijk de zelfredzaamheidskoffer dan op de Thuisleefgids 

Zelf bekijken in de winkels

U kunt de producten van de zelfredzaamheidskoffer in Regio Eindhoven ook bekijken in de Hulpmiddelen winkels van Vegro (locatie Kastelenplein) en Medipoint (locatie Catharina Ziekenhuis). Indien u via een ledenorganisatie bij een van deze organisaties korting ontvangt, kunt u daarvoor ook voor deze hulpmiddelen terecht bij deze winkels.

Advies en demonstratie van uw contactpersoon

De transferverpleegkundigen en ergotherapeuten in het Cataharina ziekenhuis of van de wijkteams van Zuidzorg, Archipel thuis, Sint Annaklooster en Oktober beschikken over een zelfredzaamheidskoffer en kunnen u de hulpmiddelen laten zien en demonstreren.

Beschikbaarheid en levertijden

De producten uit de zelfredzaamheidskoffer zijn uit vooraard leverbaar. De levertijd bedraagt enkele dagen en staat bij de producten vermeld.

Vergoeding door de verzekeraar

In de meeste gevallen worden de hulpmiddelen niet vergoed door de verzekeraar. Bij de producten staat vermeld of u voor een vergoeding in aanmerking kunt komen. Vergoedingen hangen af van uw polisvoorwaarden.

Kopen of huren?

U kunt de producten kopen, maar ook bijvoorbeeld huren voor als u deze tijdelijk nodig hebt. Wel zo handig.

Meer weten of direct bestellen?

Ga naar de zelfredzaamheidskoffer op de website van Thuisleefgids.

Klantenservice

Voor vragen is de klantenservice bereikbaar op:

Werkdagen 09.00- 17.00 uur.

Telefoon: 033 – 3302508

Email: info@thuisleefgids.nl

Slimme digitale hulpmiddelen

Wilt u weten welke slimme digitale hulpmiddelen en diensten het beste bij u passen? Dan kunt u deze vinden op deze handige overzichtspagina op de website van Jinca.

Zelf bekijken op de website

Op deze website van Jinca staan de producten en diensten met de functionaliteit beschreven, in veel gevallen voorzien van handige filmpjes. We hebben ook een aantal koopgidsen beschikbaar. Op de website vindt u verder handige filmpjes over de werking van de diensten en ervaringen van gebruikers. 

Advies en demonstratie van uw contactpersoon

De transferverpleegkundigen en ergotherapeuten in het Cataharina ziekenhuis of van de wijkteams van Zuidzorg, Archipel thuis, Sint Annaklooster en Oktober beschikken over informatie over de digitale hulpmiddelen en kunnen u advies geven over deze producten en diensten.

Beschikbaarheid en levertijden

De digitale hulpmiddelen van Jinca zijn uit vooraard leverbaar. De levertijd of tijd voor het maken van een afspraak met een monteur bedraagt enkele dagen en staat bij de producten vermeld.

Vergoeding door de verzekeraar

In de meeste gevallen worden de digitale hulpmiddelen niet vergoed door de verzekeraar. Voor personenalarmering  kunt u voor een vergoeding in aanmerking komen. Deze vergoedingen hangt af van uw polisvoorwaarden. Indien u in aanmerking komt voor een medicatiedispenser krijgt u een indicatie van de wijkverpleegkundige. 

Kopen of huren?

De digitale producten met een dienst of applicatie worden meestal geleverd in de vorm van een maandabonnement. Een digitaal slot of sleutelkluis kunt u kopen of huren. De opties staan bij de verschillende producten vermeld.

Meer weten over de slimme hulpmiddelen?

Ga naar het overzicht met slimme hulpmiddelen uit de zelfredzaamheidskoffer op deze website.

Klantenservice

Voor vragen is de klantenservice bereikbaar op:

Werkdagen 09.00- 17.00 uur.

088 55 20 280

info@jinca.nl