Telelock dossier digitale toegang voor de zorg

Maak kennis met Telelock, dé digitale sleutelbos van de zorg

Steeds meer zorgorganisaties gebruiken digitale toegang. Medewerkers van deze organisaties krijgen met hun smartphone toegang tot centrale toegangsdeuren van appartementen en de woning van hun cliënten.

“Onze organisatie had zo’n 300 sleutels van cliënten en centrale toegangsdeuren in beheer”

 
De thuiszorg binnen laten

Soms bent u niet in staat of duurt het een beetje langer om zelf de deur open te doen maar is het toch handig of nodig dat mensen naar binnen kunnen. Bijvoorbeeld uw mantelzorgers, de hulp of de medewerker van de thuiszorg.  

Wanneer u thuiszorg ontvangt of gebruik maakt van personenalarmering met opvolging van de zorg dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van toegang tot uw woning aan de thuiszorgmedewerker. Veel zorgorganisaties nemen geen sleutels meer in beheer. Een sleutelkluis of digitaal slot biedt dan uitkomst.

Het innemen van een sleutel lijkt veilig en vertrouwd, maar een sleutel kan kwijtraken. Een sleutel kan in de drukte vergeten worden, of moet eerst ergens worden opgehaald. En als zorgorganisaties samenwerken heeft de andere zorgorganisatie geen toegang tot de woning van de cliënt. Wanneer er iets aan de hand is, moet de thuiszorgmedewerker zo snel mogelijk binnen kunnen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee u dit op een veilige manier kunt regelen.

Telelock thuiszorg

Voor zorgmedewerkers en organisaties

Meer weten over Telelock ?

Omdat steeds meer organisaties interesse tonen in digitale woningtoegang voor de zorg, bieden we een dossier informatie aan. Zie hieronder een aantal artikelen met nadere informatie over het product en gebruik van het digitale toegang. De afgelopen maanden hebben we met een aantal organisaties nauw samengewerkt in het terugdringen van sleutels in beheer en gebruik van onveilige sleutelkluizen. Een groot aantal organisaties maakt al gebruik van hun smartphone om toegang te krijgen tot de centrale deuren van appartementen. Wilt u weten waar deze systemen al actief zijn, dan verwijzen we naar de lijst van deelnemende organisaties en adressen. U kunt ook contact met ons opnemen om direct meer te weten wat woningtoegang voor u of uw organisatie kan betekenen.

Op onze website vindt u ook instructies over het activeren van een digitale sleutel en het gebruik van de Telelock toegang app.

Bekijk ook eens het filmpje van wijkzorgmedewerker Inge van Archipel thuis. 

Voor consumenten en hun mantelzorgers

Kan ik gebruikmaken van Telelock slimme elektronische toegang ?

Een slim elektronisch slot gebruiken lijkt eenvoudig, Digitale toegang gaat niet zo zeer om het elektronisch slot, maar om veiligheid rondom toegang tot uw woning en gebruik van het systeem door de zorg. En om de centrale toegangsdeur van uw appartementencomplex. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van digitale woningtoegang voor uzelf of degene voor wie u mantelzorgt, kunt u de artikelen in ons dossier bekijken of neemt u contact op met onze klantenservice. 

Bekijk ook eens het filmpje van wijkzorgmedewerker Inge van Archipel thuis. 

Voor woningcorporaties, verhuurders en VvE’s

Als zorgorganisaties gaan kiezen voor digitale toegang met de smartphone, wat betekent dat voor de verhuurder ?

Hoeveel organisaties maken er gebruik van de centrale toegangsdeuren van de appartementen? Eigenaren van appartementencomplexen stellen hele andere eisen aan digitale toegang voor de zorg dan zorgorganisaties. En de meeste corporaties hebben te maken met zorgmedewerkers van verschillende organisaties die toegang tot de appartmenten moeten krijgen. Met een groeiend aantal bewoners met een ondersteuningsbehoefte van de zorg kan dit leiden tot een wildgroei aan sleutelkluizen voor de verschillende bewoners en zorgorganisaties. Deze werkwijze is omslachtig, onnodig duur en onveilig. Misschien krijgt u te maken met een digitaal toegangssysteem van één bepaalde zorgorganisatie en heeft u daarna nog steeds te maken met sleutelkluizen in de hal. 

Omdat steeds meer verhuurders te maken krijgen met digitale woningtoegang voor de zorg, bieden we een dossier informatie aan. Zie hieronder een aantal artikelen met nadere informatie over het product en gebruik van digitale toegang. U kunt ook contact met Jinca opnemen om direct meer te weten wat woningtoegang voor u of uw organisatie kan betekenen.

Bekijk ook eens het filmpje van wijkzorgmedewerker Inge van Archipel thuis. 

Voor gemeentes

Voorkomen van inbraken door onveilige sleutelkluisjes, wat kan uw gemeente doen ?

De huidige werkwijze rondom toegang voor de thuiszorg is omslachtig, onnodig duur en onveilig. Uw gemeente kan een actieve rol spelen in de verbinding van deze organisaties om ervoor te zorgen dat burgers veilig wonen en zorgmedewerkers veilig over straat kunnen gaan. In het artikel verhoog de veiligheid in uw gemeente lichten we toe wat uw gemeente kan betekenen voor de veiligheid van kwetsbare burgers. Zie hieronder een aantal artikelen met nadere informatie over het product en gebruik van digitale toegang. U kunt ook contact met Jinca opnemen om direct meer te weten wat woningtoegang voor u of uw organisatie kan betekenen.

Bekijk ook eens het filmpje van wijkzorgmedewerker Inge van Archipel thuis. 

Ook interessant: