Telelock activeren sleutel op smartphone

Activeren digitale sleutel door mantelzorger of onafhankelijk wijkteam

Telelock logo
Telelock activeren digitale sleutel

 

 

Zodra u een mail (zoals in de afbeelding links) heeft ontvangen klik u eerst op de link Play Store om de toegangsapp te downloaden op uw smartphone.

Let op !! indien uw telefoon niet geschikt is zal dit in de Play Store worden aangegeven en kunt u de app niet installeren.

Klik op de link Play Store om de toegangsapp eerst te downloaden en te installeren.

Ga na het installeren van de toegangsapp terug naar de mail

Klik op deze ontvangen digitale sleutel en klik dan bij “Bestand openen met Telelock Toegang” op ALTIJD.

 

 

Hierna komt u in het scherm “Registreren

Standaard staat uw sleutelcode al ingevuld.

Sleutelcode

Klik op “OK” en de digitale sleutel is geactiveerd.

 

 

Oeps! er is iets fout gegaan

Zoals op bovenstaande pagina aangegeven dient de digitale sleutel geopend te worden met de app Toegang.

Indien er geklikt wordt op “Slechts eenmaal” zal bij een nieuwe digitale sleutel ditzelfde scherm weer tevoorschijn komen.

Bij het klikken op “altijd” is de digitale sleutel gekoppeld aan de app zodat dit scherm niet meer terugkomt.

 

Indien u per ongeluk geklikt heeft bij “Een andere app gebruiken” krijgt u de foutmelding zoals hiernaast afgebeeld. Ook komt dit scherm tevoorschijn indien u b.v. probeert om een digitale sleutel te activeren op een niet geschikte telefoon of indien de smartphone nog niet beschikt over de toegang app. Weet u zeker dat de toegang app op de smartphone staat dan kunt u nog een keer in de mail op de digitale sleutel klikken en komt hetzelfde menu weer tevoorschijn om het bestand te openen met …. (kies s.v.p. Telelock Toegang)

 

Opmerking:
Indien er meerdere keren op een ander bestand openen geklikt is (dus niet op Telelock Toegang) en/of er is gekozen voor altijd dan komt het menu om te kiezen niet meer terug en blijft de foutmelding van hiernaast terugkomen. U kunt op de smartphone onder systeem instellingen bij Applicatiebeheer de “Standaardinstellingen wissen” bij de app Chrome of Internet of beiden. Hierna krijgt u weer het menu te zien om de digitale sleutel in de toegangs app te zetten. Een andere mogelijkheid is om handmatig in de app de toegangssleutel toe te voegen. (Menu , Voeg sleutel toe.)