Ervaringen van Wim met personenalarmering.

"Fijn dan mijn kinderen zich geen zorgen hoeven te maken"

Het verhaal van Wim

 

“Fijn dat mijn kinderen
zich geen zorgen meer
hoeven te maken”

Wim, 82 jaar, uit Eindhoven
vertelt over zijn personenalarmering

Mijn vrouw overleed drie jaar geleden, en ons oude huis was voor mij echt te groot. Nu woon ik in een seniorenwoning. Dat bevalt me prima. Beneden in het gebouw hebben we een kapper en een apotheek. En als het nodig is, kan ik straks ook zorg aan huis laten komen.

Mijn kinderen maakten zich toch veel zorgen om me. Dat snap ik ergens wel, ik kan nog geen aardappel koken. Ze vinden het een eng idee dat ik niet op tijd hulp in kan schakelen als mij iets overkomt. ‘Straks glijd je uit in de douche, pap!’. Dat zie ik zelf niet zo gauw gebeuren. Maar goed, je weet maar nooit.

Mijn dochter kocht zo’n mobiele telefoon voor mij. Is vast heel handig, maar ik neem dat ding eigenlijk nergens mee naar toe en vergeet hem ook steeds op te laden. Ik wilde liever een eenvoudig alarmapparaatje. Gewoon een klein ding met een knop dat ik onder mijn kleding kan dragen. Daarom regelde ik personenalarmering via Jinca.

Als ik dan toch een keer een onhandig moment heb, kan ik via de knop de zorgcentrale van Jinca waarschuwen. Ik heb bij Jinca aangegeven dat ik wil dat ze eerst mijn kinderen waarschuwen, en alleen de ambulance bellen als ik écht hulp nodig heb.

Ik red me prima, maar het is toch fijn dat mijn kinderen zich geen zorgen meer hoeven te maken. En ik heb alles kunnen regelen zoals ik het zelf graag wil.

Over Jinca

Jinca staat voor ‘just in case’. Wij zijn er namelijk ‘voor het geval dat’. Voor iedereen die niet de hele tijd ondersteuning nodig heeft, maar het wél fijn vindt dat hulp nooit ver weg is als er toch iets gebeurt.

Onze diensten

Een ongeluk zitin een klein hoekje. Maar dat betekent niet dat u niet onbezorgd zelfstandig kunt blijven wonen. Met Jinca weet u dat hulp altijd dichtbij is. U kunt kiezen uit twee vormen van personenalarmering. Een voor thuis, en een voor thuis én onderweg.

Welke vorm u ook kiest, we richten alles in op basis van uw wensen. U bepaalt wie wij bellen als er iets met u gebeurt: uw familie, buren of professionele zorgverleners. Dit noemen wij
uw persoonlijke ‘supportcirkel’. Zo kunt u langer blijven wonen in uw eigen omgeving op een manier die bij u past.

Personenalarmering ervaring verhaal van wim