Ervaringen van Greet met de Spiqle Agenda voor geheugenproblemen

Ervaringen met de Spiqle digitale agenda

Moeder (Greet) woont nog zelfstandig in een appartement van Vitalis. Wij – de kinderen – zorgen gezamelijk voor onze moeder en daarnaast krijgt zij zorg.

We hebben 14 maanden geleden meegedaan met de pilot van Spiqle agenda in samenwerking met de Gemeente Nuenen. Nu de pilot is afgelopen hebben we Spiqle agenda aangeschaft zodat moeder het nooit meer hoeft te missen.

Spiqle agenda helpt ons, de kinderen, omdat we allemaal de app op onze telefoon hebben en zo zelf een goed overzicht hebben op de dagelijkse beslommeringen van mama. Iedereen kan afspraken, herinneringen en berichten plaatsen en inzien.

 

Voor moeder is Spiqle Agenda onmisbaar geworden. Het geeft haar houvast en ze begrijpt prima wat er op de dag zoal staat te gebeuren. In het begin, lees de eerste week, was er wel wat weerstand maar dat was ook zo voorbij. Ze kan inmiddels niet meer zonder. Het helpt moeder om zelfstandig te blijven. Ze belt minder vaak met vragen en problemen, ze heeft meer rust en een beter overzicht op de dag en week.

Spiqle agenda scherm

Onlangs kwam Noud op bezoek en hij was erg onder de indruk toen mam opendeed en wist wie hij was. “Jij hebt een heel herkenbaar gezicht”, zei ze tegen Noud omdat hij zo verbaasd was dat ma hem herkende. Toen Noud eenmaal binnen was zag hij op het scherm van Spiqle agenda zijn bezoek aangekondigd staan. Ma liet niks merken en blaakte van het zelfvertrouwen. 

Spiqle digitale agenda greet web

Ook interessant: