Toegang voor de thuiszorg, hoe regelt u dat?

Ontdek de mogelijkheden

Toegang voor de thuiszorg

Wanneer u thuiszorg ontvangt dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van toegang voor de thuiszorg medewerker tot uw woning. Veel zorgorganisaties nemen geen sleutels meer in beheer. Het innemen van een sleutel lijkt veilig en vertrouwd, maar een sleutel kan kwijtraken. Een sleutel kan in de drukte vergeten worden, of moet eerst ergens worden opgehaald. Clienten hebben ook vaak te maken met meerdere organisaties die samenwerken. Dan is er ook toegang voor de thuiszorg van de andere zorgorganisatie vereist. Wanneer er iets aan de hand is, moet de thuiszorg medewerker zo snel mogelijk binnen kunnen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee u toegang voor de thuiszorg op een veilige manier kunt regelen.

Sleutelkluis

Een sleutelkluis is een kleine kluis met een cijferslot. Een professionele monteur hangt de kluis bij uw voordeur op. Bijvoorbeeld aan de muur of aan het deurkozijn. U kiest een 4-cijferige code en stopt uw huissleutel in de kluis. Met deze 4-cijferige code kunnen mensen die u vertrouwt altijd bij u naar binnen. En onze alarmcentrale zorgt dat de thuiszorg medewerker de code krijgt als er iets met u aan de hand is.

Waarop letten bij aanschaf van een sleutelkluis

Indien u kiest voor een sleutelkluis moet u op een aantal zaken letten. Het is van belang dat er gekozen wordt voor een veilige sleutelkluis met SKG en politiekeurmerk veilig wonen. Zowel de kwaliteit van de kluis als de kwaliteit van de montage aan de muur moet aan bepaalde minimale normen voldoen. Een sleutelkluis is zichtbaar aan de buitenkant van de woning. Wanneer deze kluis in een afgesloten binnenruimte wordt geplaatst is dit veiliger dan bij plaatsing aan de buitengevel. Bij gebruik van een kluis is er nog wel sprake van het aanwezig zijn van een fysieke sleutel buiten uw eigen woning. Mede gezien het verloop van personeel en inzet van invalkrachten bij zorgorganisaties is het aan te bevelen de code op regelmatige basis te wijzigen. Er zullen altijd meerdere personen zijn die de code van de kluis met uw sleutel kennen. We bieden een eenvoudig filmpje met instructies voor het wijzigen van de code van uw Puck Keysafe SKG** kluis.

https://www.jinca.nl/producten/puck-keysafe-sleutelkluis-huur/

Slim elektronisch slot

Een elektronisch slot vervangt uw huidige slot in uw deur. Een professionele monteur plaatst het Telelock slim elektronisch slot in uw deur. Via een app op een smartphone kunt u mensen die u vertrouwt toegang geven tot uw woning. Heeft u hulp nodig en staat de hulpverlener voor de deur? Dan kan de hulpverlener uw slot openen met een digitale sleutel op zijn of haar smartphone. Heel handig dus. Zelf kunt u het slot nog steeds openen met een gewone sleutel en aan de binnenkant met een makkelijke draaiknop.

U bepaalt wie er binnenkomt !

Wanneer u kiest voor een slim elektronisch slot bepaalt u altijd zelf wie toegang heeft tot de woning. Aan de zorg geeft u bovendien één digitale sleutel af, die door de zorgorganisatie beheerd wordt. Hierin is ook rekening gehouden met zorgorganisatie die te maken hebben met invalkrachten of medewerkers die in- of uitdienst treden. Er wordt in alle gevallen geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad. Deze informatie wordt niet gedeeld, maar is in geval van calamiteiten op te vragen.

Toegang met de smartphone: veilig en eenvoudig

Er is geen internetverbinding nodig. De zorgmedewerker kan de deur eenvoudig openen met de app op de smartphone. Wijkverpleegkundige Inge van Archipel Thuis legt in een duidelijk filmpje uit hoe zij haar smartphone gebruikt voor toegang tot de woning van haar cliënten en de centrale toegangsdeur. U kunt bovendien zelf tot 250 digitale sleutels uitgeven aan familie en mantelzorgers. Deze digitale sleutels zijn inbegrepen. De monteur die het slot installeert legt uit hoe het slot werkt en hoe u digitale sleutels kunt uitgeven.

Steeds meer zorgorganisaties maken gebruik van digitale toegang

Steeds meer zorgorganisaties ondersteunen het gebruik van een elektronisch slot. Voordat u een bestelling plaatst is het belangrijk dat u bij uw zorgorganisatie navraagt of zij het gebruik van het een slim elektronisch slot ondersteunen. Op deze website vindt u informatie over organisaties die al gebruik maken van Telelock. Heeft u afspraken met een organisatie rondom alarmopvolging en weet u niet of zij het een slim elektronisch slot ondersteunen, neem dan contact op met onze klantenservice.

https:/www.jinca.nl/telelock-slim-elektronisch-slot-huur

Woont u in een appartementencomplex?

Woont u in een appartement of (zorg)complex met een centrale ingang? Dan zijn er twee zaken van belang.

  • Indien u een sleutelkluis bij uw appartement wenst heeft u toestemming nodig van de beheerder van het gebouw. Neem hiervoor eerst contact op met de gebouweigenaar en/of beheerder. Voor een slim elektronisch slot is deze toestemming niet nodig, deze wordt aan de binnenkant van de deur bevestigd en vereist geen boorwerkzaamheden.
  • Verder is het van belang dat de zorgmedewerkers toegang hebben tot de centrale toegangsdeur van het complex.

Geef daarom de contactgegevens van de beheerder aan ons door, dan kan de monteur van de woning toegang oplossing die door Jinca is ingeschakeld contact opnemen met de deze beheerder.

Er zijn al een groot aantal zorgorganisaties die Telelock gebruiken en al vele centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen die door de zorg met de smartphone geopend kunnen worden.

https://www.jinca.nl/telelockgebruik/

Hoe kunnen we u helpen?

We kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft naar aanleiding van dit artikel. Op onze website vindt u informatie over het slot en digitale toegang, een aantal filmpjes over Telelock en antwoorden op veel gestelde vragen. Ook staan we u graag te woord op onze klantenservice

Ook interessant: