Personenalarmering thuis én onderweg

Hoe mobiel ben ik met mobiele alarmering?

Veilig eropuit kunnen

We begrijpen als geen ander dat u eropuit wilt. Gewoon een blokje om, of een dagje lekker naar het strand. Dat is vaak niet vanzelfsprekend, vooral niet als u bijvoorbeeld bang bent om te vallen. Uw sociale achterban kan helaas niet altijd met u mee. Sterker nog, u wilt ook zelfstandig dingen blijven doen. Om u en uw sociale netwerk een veilig gevoel te geven bestaat er mobiele alarmering. U leest hier meer over hoe alarmering werkt.

Hoe werkt een mobiel alarm

U ontvangt een alarmeringsapparaat in de vorm van een hals- of polszender. De mobiele alarmering werkt met een simkaart via het netwerk van verschillende telefoonproviders. Dat betekent dat u waar u zich ook bevindt kunt alarmeren*.

Op het moment dat u op de knop van uw zender drukt, worden direct uw contactpersonen gebeld. Uw contactpersonen kunnen de melding direct omzetten in een spreek- luisterverbinding met u. Alle drie de nummers die u kunt voorprogrammeren worden tegelijkertijd gebeld. Neemt er niemand op? Dan wordt de zorgcentrale ingeschakeld. U krijgt dan contact met een gediplomeerd hulpverlener.

Heeft u contact met een hulpverlener van de zorgcentrale? Dan zal hij/zij een aantal vragen aan u stellen .We noemen dat de triage. Zo kan de hulpverlener bepalen wat de ernst van uw situatie is. En of dat er medische hulp ingeschakeld moet worden, zoals de huisarts of een ambulance. Of dat een mantelzorger u verder kan helpen.

Wat als ik zelf niet weet waar ik ben?

Mobiele alarmering werkt niet alleen met netwerken van telefoonproviders. Maar ook met een GPS signaal. GPS betekent Global Positioning System, een systeem dat over de hele wereld gebruikt kan worden om te bepalen waar u bent. Een satelliet zoekt verbinding met uw mobiele alarmering (de ontvanger), zo wordt bepaald in welk gebied u zich bevindt. Doordat meerdere satellieten tegelijkertijd contact proberen te maken met uw apparaatje en een grondstation, wordt nauwkeurig bepaald waar u zich exact bevindt. En dat is handig, bijvoorbeeld als u onwel bent geworden terwijl u op weg bent naar de supermarkt. Of u bent gevallen tijdens een wandeling in het bos. Uw contactpersonen en de zorgcentrale zien waar u bent. Er kan daarom hulp naar u toegestuurd worden.

U heeft zelf de regie over hoe u uw leven leidt. Wij helpen u graag met het regelen van uw netwerk, en het ontzorgen van u, uw sociale achterban en zorgverleners. Wij staan altijd voor u klaar.

*Om mobiele alarmering te kunnen gebruiken, heeft het alarmeringsapparaat mobiel bereik nodig. Het apparaat kiest automatisch het best beschikbare netwerk uit. Bent u in een gebied zonder mobiel netwerk? Dan heeft u op dat moment geen signaal om te kunnen alarmeren. Klik hier om de dekkingskaart van uw mobiele alarmeringsapparaat in Nederland te zien. Staat er een icoontje over een gebied op de kaart van Nederland? Dan is er mobiele dekking aanwezig.

Ook interessant: