Telelock activeren digitale sleutel op smartphone

Handleiding voor eerste gebruik Telelock app en ophalen digitale sleutels

Korte handleiding Telelock App voor zorgmedewerkers

Activeren van de digitale sleutel op uw smartphone

Deze handleiding is speciaal gemaakt voor zorgmedewerkers die gebruik maken van Telelock toegang app. Na het volgen van het stappenplan “Telelock activeren digitale sleutel” krijgt u direct toegang tot woningen en centrale toegangsdeuren die voorzien zijn van een Telelock slot. U krijgt natuurlijk alleen toegang tot de woningen en centrale voordeuren waarvoor u door de gebruiker of organisatie toegangsrechten zijn verleend. Voordat een of meerdere sloten gemonteerd worden heeft u als medewerker al toegang gekregen via de app. Hiervoor wordt er eenmalig een unieke digitale sleutel naar uw smartphone verstuurd. U kunt deze Telelock digitale sleutel eenvoudig activeren op uw smartphone.

Bij het versturen van de unieke digitale sleutel ontvangt u standaard deze handleiding “Telelock activeren digitale sleutel”. Of bekijk het handige filmpje met uitleg. 

App 1-1 Telelock app gebruiker zorg
Open uw email, waarin u een digitale sleutel heeft ontvangen.

 

U heeft een email ontvangen van Telelock. Open deze mail en klik op “ontvangen digitale sleutel” (zie afbeelding)

Opmerking:

Een verificatiecode is alleen van toepassing indien u deze apart van deze mail heeft ontvangen. Als u geen verificatiecode heeft ontvangen, (wat in de meeste gevallen zo is) dan kunt u deze stap negeren. 

App 1-2 Telelock app gebruiker zorg
Open de Telelock “toegang” app

 

Openen met klik op “toegang”

Opmerking:

Klik niet op b.v. Chrome of Internet. U maakt in dat geval direct verbinding met uw Internet browser en u ziet dan het Oeps! scherm omdat u de digitale sleutel probeert te activeren via uw Internet browser. 

App 1-3 Telelock app gebruiker zorg
Bluetooth activeren (indien uitgeschakeld) 

 

Het kan voorkomen dat Bluetooth op uw smartphone uit staat. Indien dit het geval is, dan vraagt de app toestemming om Bluetooth in te schakelen. Klik op “Ja” ter bevestiging.

 

Opmerking:

De app is ontworpen om het u gemakkelijk te maken. Indien u bij het dagelijke gebruik van uw smartphone Bluetooth heeft uitgeschakeld en u start de app “Toegang” op, dan krijgt u hetzelfde scherm te zien. Wanneer de app toestemming vraagt om Bluetooth in te schakelen, dan klikt u op “Ja” ter bevestiging.

App 1-4 Telelock app gebruiker zorg

De ontvangen digitale sleutel wordt eenmalig geactiveerd op uw smartphone. U kunt deze digitale sleutel niet kopiëren. Bij verlies van uw smartphone of wanneer u een nieuwe smartphone krijgt, dan dient u een nieuwe digitale sleutel aan te vragen.

  1. Hier staat uw email adres standaard ingevuld
  2. Hier staat uw unieke sleutelcode standaard ingevuld
  3. Voer uw eigen wachtwoord in van minimaal 8 tekens
  4. Scroll in het scherm verder door naar beneden om uw wachtwoord en pincode in te vullen.

Opmerking: 

Uw wachtwoord wordt zo veilig vastgelegd dat dit niet meer terug te halen is. Onthoudt of leg uw wachtwoord vast op een veilige plaats. In de uitgebreide handleiding kunt u terugvinden hoe u een nieuw wachtwoord zelf kunt aanmaken indien u uw wachtwoord niet meer weet.

App 1-5 Telelock app gebruiker zorg
Invoeren wachtwoord

 

Voer uw wachtwoord in en herhaal het wachtwoord. 

Voer hierna uw pincode in. Scroll naar beneden om uw pincode in te voeren. 

App 1-6 Telelock app gebruiker zorg
Invoeren pincode

 

Voer uw pincode in van minimaal 5 cijfers. Herhaal deze pincode. Klik hierna op de knop “OK”.

App 1-7 Telelock app gebruiker zorg
Gebruik toetsenbord

 

Om cijfers of tekens in te voeren komt er een toetsenbord het scherm van uw smartphone. Nadat u tweemaal de pincode heeft ingevoerd, moet  dit toetsenbord verdwijnen om de knop “OK” te gebruiken. 

App 1-8 Telelock app gebruiker zorg
Zichtbaar maken “OK” knop

 

Rechtsonder op uw toestel zit de knop met “pijltje terug” (afhankelijk van het merk smartphone). Klik hierop, dan verdwijnt het toetsenbord en komt de “OK” knop tevoorschijn.

App 1-8a Telelock app gebruiker zorg afb 8a
App 1-9 Telelock app gebruiker zorg
Bevestiging registratie digitale sleutel

 

Na het invoeren van de benodigde gegevens krijgt u de melding “Medewerker geregistreerd en sleutellijst bijgewerkt”. De digitale sleutel is nu geactiveerd.

Opmerking: 

Wanneer u zich in de buurt van een Telelock slot bevindt, ziet u de digitale sleutel(s) en twee knoppen voor “openen” en “sluiten”. Indien u niet in de buurt van een Telelock slot bent is dit scherm leeg.

App 1-10 Telelock app gebruiker zorg
Controleer toegangsrechten

Om te zien of u digitale sleutels met toegangsrechten heeft, klikt u in de app op de drie horizontale streepjes linksboven. Er komt dan een menu tevoorschijn met “mijn sleutels, vernieuw sleutels, voeg sleutels toe en over deze app“. Klik op “mijn sleutels” en u ziet deze sleutels. 

Ook interessant: