Welkom bij Jinca! U bent door de Zorgboog naar ons verwezen voor informatie over of het bestellen van personenalarmering. De Zorgboog en Jinca werken samen op gebied van personenalarmering en innovatieve diensten voor veilig en langer zelfstandig thuis wonen. Jinca levert in samenwerking met de Zorgboog personenalarmering en andere zorg technologieën in Helmond, Gemert-Bakel, Laarbeek, Asten-Someren, Deurne en Geldrop-Mierlo en andere gemeenten in de Peel. Door hieronder te kiezen voor personenalarmering mobiel of personenalarmering thuis, komt u op een pagina waar u uitgebreide informatie vindt over dit product en u direct een bestelling en registratie kunt starten. Mobiele alarmering heeft als voordeel dat u altijd en overal kunt alarmeren, maar buitenshuis kan een zorgorganisatie geen opvolging bieden. Alarmering thuis werkt altijd in en om huis en is een uitkomst als u niet zoveel van huis gaat, maar wel een veilig gevoel wilt dat altijd hulp ingeschakeld kan worden.


Veilig alternatief voor sleutelkluis: Veilige digitale toegang
Bij de Zorgboog bent u niet gebonden aan gebruik van een sleutelkluis. De Zorgboog adviseert het gebruik van het digitale toegangssysteem van Telelock om op een veilige manier toegang te krijgen tot uw woning. De hulpverleners kunnen uw Telelock slot openen met een digitale sleutel op hun smartphone. Bovendien hebben de wijkteams toegang tot de vele centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen die inmiddels voorzien zijn van Telelock. Het Telelock toegangssysteem is speciaal voor de zorg ontwikkeld en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en certificeringen voor toegang in de zorg.

 

Eenmalige subsidie voor inwoners van de gemeente Helmond

Wanneer u in de gemeente Helmond woont komt u in aanmerking voor een eenmalige subsidie van € 40,00. Deze korting wordt bij het verwerken van uw bestelling toegekend op basis van de ingevoerde woonplaats. U ziet dit dus niet in uw winkelmandje of orderbevestiging.

 

Uw eigen sleutelkluis gebruiken
Bij de Zorgboog kunt u ook kiezen voor het gebruik van een eigen sleutelkluis. De ingestelde code geeft u tijdens het bestelproces door. Wij zorgen ervoor dat deze code veilig wordt doorgestuurd naar de Zorgboog. Alleen het team van het werkgebied waar uw woning zich bevindt, kan in een beveiligde omgeving deze code inzien om uw woning te kunnen betreden bij een alarm.

 

Voordat u gaat bestellen
Indien u een bestelling gaat plaatsen, houd dan de volgende gegevens bij de hand: uw persoonlijke gegevens, gegevens van uw mantelzorgers die gebeld kunnen worden bij alarmering, gegevens over uw medische situatie en bankgegevens voor het incasseren van de maandelijkse kosten. U kunt vervolgens boven in de balk zien in welke stap van de registratie u zich bevindt. Na het invullen van de gegevens ontvangt u een email ter bevestiging waarin ook staat wat er vervolgens gaat gebeuren.

 

Let op: bij de vraag over professionele zorgopvolging (in de stap ‘medische kenmerken’), kunt u de Zorgboog invullen als u wilt dat zij de alarmopvolging doen als u geen mantelzorg heeft of deze op dat moment niet beschikbaar is. Bij het telefoonnummer kunt u een fictief telefoonnummer invullen, wij zorgen dat het juiste zorgteam gebeld wordt.